slika icun

Novi javni poziv za dodelu inovacionih vaučera

Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi javni poziv za dodelu inovacionih vaučera, koji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima radi korišćenja usluga akademskog sektora kako bi poboljšali svoje proizvode, procese i usluge i time podigli nivo inovativnosti svojih proizvoda i postali konkurentniji na tržištu.

Inovacioni vaučer preduzeća mogu koristiti za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju, odnosno naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga koje su za njih nove.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60% ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, koje pruža naučnoistraživačka organizacija za razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa ili različite vidove ispitivanja. Jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera, u maksimalnom iznosu od 2.400.000 dinara. Odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava, a prijave se podnose putem portala Fonda. Inovacioni vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Finansiranje kroz Program inovacionih vaučera je usklađeno sa Strategijom pametne specijalizacije. Za ovaj javni poziv obezbeđena su sredstva u iznosu od 100 miliona dinara u okviru budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Naši članovi

unigafmsnmdcthnznr

Prijavite se na svoj nalog