slika icun

Dokaz koncepta - novi program Fonda za inovacionu delatnost

Fond za inovacionu delatnost je pokrenuo novi program namenjen naučnoistraživačkoj zajednici – Dokaz koncepta - Proof of Concept (PoC). Cilj programa je podrška transformaciji rezultata istraživanja u komercijalne ili društveno korisne proizvode koji imaju potencijal da se u narednih nekoliko godina plasiraju na tržište.

Program Dokaz koncepta omogućava finansijsku podršku istraživačima (ili istraživačkim timovima) u iznosu do 2.4 miliona RSD. Finansiranje omogućava, pored aktivnosti razvoja, i honorare istraživačima i njihovim timovima, pravno regulisanje vlasništva nad intelektualnom svojinom, putovanja vezana za projekat, usluge eksternih konsultanata kao i ostale usluge razvoja. Svaki projekat će imati mentora iz oblasti biznisa čiji će zadatak biti da pomogne timu u postupku definisanja proizvoda i analize tržišta kako bi se napravila dobra osnova za izlazak na tržište.

Javni poziv je objavljen 17. septembra 2019. godine i biće otvoren do 18. novembra 2019. godine do 15č. U ovom periodu Fond za Inovacionu delatnost organizovaće radionice radi predstavljanja detalja Programa zainteresovanim istraživačima.

Takođe, u prostorijama Fonda za inovacionu delatnost održavaće se Otvorena vrata svake srede počevši od 25. septembra pa do kraja konkursa prema sledećem rasporedu:

  • Sreda, 25. septembar, sala A3 pri prostorijama Naučno tehnološkog parka, Veljka Dugoševića 54, Beograd od 13č.
  • Sve ostale srede do zatvaranja poziva, sala za konferencije Fonda za Inovacionu delatnost, Veljka Dugoševića 54, Beograd od 13č.

Svu dokumentaciju i detalje Programa Dokaz koncepta možete pronaći na sajtu Fonda za Inovacionu delatnost.

Naši članovi

unigafmsnmdcthnznr

Prijavite se na svoj nalog